Wandelingen met gids

  1. De zuidelijke rondwandeling
    De route loopt voor een deel via de dijk langs het Valleikanaal in zuidelijke richting. We lopen door de loopgraaf, zien een aantal kazematten en bezoeken plekken waar flink strijd is geleverd. De Duitsers hebben dit gebied met duizenden graten bestookt om hier een doorbraak te forceren.
    Via een stukje klompenpad komen we terecht op het tracé van de oude spoorbaan; in de oorlog was dit de zogenaamde stoplijn. Na ongeveer twee uur bent u weer terug bij het museum van Grebbelinie in het vizier.
  1. De noordelijke wandeling
    Het grootste deel van de route gaat via het pad op de dijk langs het Valleikanaal. We bekijken een exact nagebouwde loopgraaf, een uitkijkpost en twee zwaar beschadigde kazematten. U krijgt uitleg over de werking van de stuwen die in de rivier werden geplaatst om het waterniveau te verhogen. In de zomermaanden kunt u de grote Duitse kanonbunker van binnen bekijken. De Duitsers hebben aan het eind van de oorlog de Grebbelinie gebruikt om de geallieerden van het lijf te houden. Zij noemden de Grebbelinie toen Pantherstellung.

Maak afspraak: GSM: 06 82 32 64 41 (Martin Seijdel)

Agenda

6 juli: Grebbeliniewandeling. Thema Flora en fauna

27 juli: Grebbeliniewandeling. De strijd in Scherpenzeel.

3 augustus: Grebbeliniewandeling. Thema: Kazematten, bunkers en loopgraven.

 

 

Vriend worden?

Grebbelinie in het Vizier heeft al

50 !!! vrienden!

Vriend worden van

"Grebbelinie in het Vizier"?

Kosten per jaar: €15

Ja, ik wil vriend worden!